Tekst

Wat levert een tekst op?

Ik krijg een beetje de kriebels van de vraag wat een goede tekst kost. Tekst is geen leverworst of schuursponsje. Niks ten nadele van leverworsten en schuursponsjes, maar een goede tekst levert in de eerst plaats heel veel op. Natuurlijk, leverworsten maken je dik, en sponsjes maken schoon, maar ze brengen geen pecunia’s, pegels of poen in het laatje. Mooie webteksten overtuigen, informeren en zetten je aan het denken. Een goede tekst zorgt ervoor dat potentiële klanten overgaan tot actie. Kortom: een toptekst levert extra omzet op. Vandaar die kriebels.

Nu heb je volhouders die toch wel willen weten wat zo’n investering vraagt. ‘Ja maar, aan hoeveel moet ik dan ongeveer denken?’ Ik geef dan met behulp van voorbeelden nogmaals hetzelfde antwoord. ‘Twee jaar geleden schreef ik teksten voor een duurzame onderneming. De bestaande teksten herschreef ik tot een helder, pakkend en logisch geheel. Het resultaat? Binnen één jaar verkochten de heren hun bedrijf voor enkele tonnen. En nee, dit verzin ik niet.

Ander voorbeeld. Voor een medische dienstverlener schreef ik vorig jaar seo-vriendelijke webteksten. Ik optimaliseerde de website, zorgde voor een strak design en deed wat gedaan moest worden. Het gevolg? De dienstverlener incasseert nu 20.000 euro aan omzet. Per maand. De investering, vraagt u? Dat mag geen naam hebben. Ik geef direct toe, niet iedere tekst levert tonnen op. Maar als het goed is zorgt je webtekst, direct en/of indirect, altijd voor extra omzet.

Als men dan nog doorgaat over de kosten, dan buig ik de aandacht graag om naar de inhoudelijke kant. Welke boodschap wil je overbrengen? Wie is jullie doelgroep? Als we het over deze zaken eens zijn, dan schrijf ik uiteraard graag een heldere offerte. Wie per se direct een prijsopgave wenst, verwijs ik met liefde door naar bemiddelingswebsites. Echt, dat kost mij geen moeite. Er zijn zat copywriters die voor een paar eurocenten aan de slag gaan. Maar vraag nooit aan een oh zo voordelige schrijver: ‘Zeg eens, wat levert zo’n tekstje nu eigenlijk op?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *