blogtips

3 simpele seo-trucs!

 

Hoger in Google willen we allemaal. Om beter te scoren in zoekmachines is het van belang je website ´zoekmachinevriendelijk´ in te richten. Maar hoe doe je dat? Er is een heleboel te vertellen over SEO, maar dat doe ik niet. Ik verklap wel 3 optimalisatie-tips die iedereen zou moeten kennen!

1. De url van je website is heel belangrijk.

Ben je een schoenmaker uit Breda en heet je website net als je winkel ´Het lekkende laarsje´? Jammer. Handiger is ´Schoenmaker Breda´. Als lokale speler kun je de grote jongens nog steeds te slim af zijn. Enkel en alleen door het kiezen van de juiste url!

2. De titel van je pagina moet aanspreken en bestaan uit maximaal 65 tekens.

Wat? Iedere pagina van je website heeft een titel. De titel beschrijft waar de pagina over gaat. Als internetters zoeken in een zoekmachine, verschijnt de titel van de gevonden pagina bovenaan. We nemen weer het fictieve voorbeeld van de schoenmaker uit Breda. Een goede titelpagina is:´Schoenmaker Breda? Uw schoenen herstellen wij snel en goed!´ Belangrijk is dat je de juiste zoekwoorden als eerste noemt. In dit geval: ´Schoenmaker Breda´.

3. De paginabeschrijving (meta description) moet helder zijn en bestaan uit maximaal 141 tekens.

Onder de titel vind je de beschrijving. Ook in de meta description moet het zoekwoord terugkomen. Bijvoorbeeld:

´Een schoenmaker in Breda nodig? Het Lekkende Laarsje repareert binnen 1 uur. Bekijk onze lage prijzen!´

 

Bonuspunten van Google

Voor de SEO-specialisten is bovenstaande informatie natuurlijk gesneden koek. Maar 90% van de mensen die hun website hoger willen, doen niet of nauwelijks aan SEO. Waarom niet beginnen bij het begin? Een goede url, een heldere titelpagina en pakkende paginabeschrijving leveren gegarandeerd bonuspunten op van Google. De zoekmachine snapt waar je site over gaat en zoekers weten wat ze zullen aantreffen op je site.

Betere zoekresultaten en aansprekende omschrijvingen zorgen gegarandeerd voor meer bezoekers op je website. Bewijs nodig? Websites die ik tegenwoordig volpen hebben allemaal logische url´s. Hierdoor scoren ze goed in Google, check het zelf maar! Ten slotte heb je tegenwoordig heel handige SEO-plugins. Iedereen kan dan moeiteloos een goed geoptimaliseerde column schrijven. Een goed geoptimaliseerde column is overigens geen synoniem voor een goede column. Bekijk maar wat Matt Cutts hierover heeft te zeggen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *