Linkbuilden

Linkbuilden: van linkjes ruilen tot gastbloggen!

 

Linkbuilden blijft – volgens de mensen die er verstand van hebben – ook in de toekomst belangrijk. Linkbuilding is ervoor zorgen dat meer websites een link plaatsen naar je website. Het plaatsen van backlinks naar je website kan op veel manieren. Wat is de meest effectieve methode?

Linkbuilden 1.0: Linkjes vragen, linkjes ruilen.

In de prehistorie van het internet, pakweg 10 jaar terug, was de ouderwetse manier van linkbuilding zeer effectief. Je ruilde een linkje met je buurman, en hupsakee, je site steeg weer een paar plaatsjes. Ook het plaatsen van linkjes op startpagina-klonen was uiterst effectief. Volgens de experts is deze strategie ook anno nu nog zinvol.

Het is wel een strategie van de lange adem. Vraag iedere dag een linkje aan, betaal nooit en zorg ervoor dat de link in de juiste categorie staat. Als je een website over auto´s hebt, moet je site dus niet tussen de boeken staan. Verwacht geen spectaculair snelle stijging, maar ieder goed geplaatst linkje is er één!

sociale media

Linkbuilden 2.0: bloggen + sociale media

Bloggen is sinds de opkomst van de sociale media nog belangrijker voor je online vindbaarheid. Linkbuilden 2.0 is dan ook je blog combineren met sociale media. Als je blogt, kun je de schrijfsels promoten op Google +, LinkedIn, Twitter, Facebook en andere sociale netwerken. Daarnaast kun je op podia als nieuwswebsites een link plaatsen naar je blog. Dat zijn allemaal mooie linkjes naar je website.

Als je leuk schrijft over je expertise, levert 1 blog je in één klap heel wat linkjes op, want je lezers delen graag informatie op het wereldwijde web. Bij bloggen is regelmaat en kwaliteit essentieel. Schrijf 2-wekelijks een blog en lever standaard kwaliteit. Simpel gezegd, nog niet zo makkelijk gedaan…

blog

Linkbuilden 3.0: gastbloggen voor relevante websites

Weer een stapje verder is gastbloggen. Je schrijft artikelen voor andere websites die gaan over hetzelfde onderwerp als waar jouw site over gaat. Waarom het werkt? Simpel. Niets is waardevoller dan een goede backlink van een relevante website met een hoge Pagerank. Makkelijk? Dat lijkt het, maar er zijn veel valkuilen. De belangrijkste valkuil is dat het een uniek artikel moet zijn, dat ook nog eens lezenswaardig is. En dat is niet makkelijk. Een goed artikel kost bloed, zweet en tranen.

En waar plaats je het gastblog? Natuurlijk, er zijn genoeg websites waar je gratis een spam-achtig artikel kunt plaatsen. Maar dat is niet de kwaliteitslink waar ik op doel. Het moet een site zijn uit je branche. Wat zijn de websites uit jouw branche waar je wel een backlink van wilt? Schrijf een goed artikel, verwerk er een link in naar je site en vraag of ze het willen plaatsen.

Welke strategie werkt?

Is Linkbuilden 3.0 nu beter dan de ouderwetse manier van linkjes verzamelen? Dat hangt er van af. Niet iedereen heeft tijd en zin om linkjes te verzamelen. Aan de andere kant: gastbloggen is ook niet voor iedereen weggelegd. Natuurlijk is het combineren van de 3 methodes het meest effectief. Dat wil dus zeggen: linkjes verzamelen, linkjes ruilen, bloggen en gastbloggen. Belangrijk is dat je de opties kent en kiest voor een strategie die bij je past.

Linkbuilding kost altijd tijd. Het goede nieuws is: het is mogelijk om zelf aan de slag te gaan en je zoekresultaten binnen een jaar flink te verbeteren. Dat kost tijd en toewijding, maar het hoeft je geen geld te kosten. Heel crisisbestendig!

Specialist

Linkbuilding-expert inhuren?

Je kunt ook met een specialist aan de slag. Kies nooit voor een aanbieder die je voor weinig geld gouden bergen belooft. Dat laatste advies geldt trouwens voor aanbieders van wat dan ook. Beter is het om te kiezen voor iemand die exact kan uitleggen wat hij doet en waarom hij kiest voor zijn of haar specifieke aanpak.

Succes met bouwen!

7 gedachten over “Linkbuilden: van linkjes ruilen tot gastbloggen!

  1. Mijn uitdaging is vooral het krijgen van links naar mijn buitenlandse websites. Gastbloggen is dan lastig omdat je als b.v. niet native Italiaan nooit een goed Italiaans artikel kunt plaatsen. Allemaal unieke artikelen laten vertalen wordt dan erg duur.

    Wellicht hier ook ideeen voor.

  2. Zeker een goede omschrijving van wat een goede linkbuilding ‘strategie’ omhelst. Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt, maar uiteindelijk is het een kwestie van heel hard werken en dat kost tijd en discipline. Echter, dan kun je echt binnen 6-9 maanden in de top ranken. Eerst eigen content op site maken, veel en uniek. Dan linkbuilding. Ik heb dit gedaan voor http://www.finasteride-kopen.nl en het is een groot succes geworden. Dus mijn devies, gewoon doorgaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *