Google seo

Vindbaar zonder seo?

 

Kun je vindbaar zijn zonder SEO? Ja hoor, dat kan best. Neem krantenwebsites. Deze worden uitstekend gevonden, terwijl kranten geen geld besteden aan SEO. Waarom scoren kranten dan toch zo goed in Google? Simpel. De zoekmachinereus ziet kranten als een autoriteit en daarom eindigen krantenartikelen hoog in zoekmachines. Voor de niet-digibeten: de Volkskrant heeft pagerank 7 en zelfs het Reformatorisch Dagblad heeft pagerank 6. Kortom: de ouderwetse media doet het qua online vindbaarheid fantastisch. De vele krantenartikelen zorgen voor een oneindig aantal inkomende linkjes. Sociale media verwijzen op ieder moment van de dag duizenden keren naar nieuwsberichten. Anders geformuleerd: kranten doen aan kwalitatieve linkbuilding, enkel door het plaatsen van goede content!

Search Engine Optimization

Ook voor mijn website zijn webteksten belangrijker dan Search Engine Optimization. Natuurlijk, de website is geoptimaliseerd voor het web. En ja, dat zorgt iedere dag weer voor bezoekers. Maar weet je wat echt werkt? Inhoudelijk relevante content. Een column als deze genereert na een paar maanden vele duizenden unieke bezoekers. Sociale media zorgen voor gratis verspreiding van Het Woord. Moet iedereen dan maar gaan bloggen? Nee hoor, je moet vooral doen wat je leuk vindt.

Ik wil alleen aangeven dat ondernemers zich niet moeten blindstaren op SEO. Er zijn meerdere wegen die naar een goed bezochte website leiden. Optimalisatie is een hulpmiddel om meer bezoekers te generen, maar een technisch perfecte website is géén succesgarantie. Wil je meer omzet halen uit je website? Vergeet dan niet om aandacht te besteden aan sociale media en scorende webteksten!

Wervende webteksten

De doorsnee ondernemer wil geen bezoekers, maar klanten. Duizenden bezoekers per dag is leuk, maar wat heb je er aan als niemand je product of dienst afneemt? Goede teksten zijn om die reden onbetaalbaar. Is dat zo? Ja, dat is zo. Wervende webteksten zorgen niet alleen voor meer bezoekers, maar ook dat een groot deel van die bezoekers tevreden klanten worden.

Ik hoor je denken: “Is dit stuk eigenlijk niet één aaneenschakeling van schaamteloze zelfpromotie?” Tja, dat klopt. Maar daar gaat nu het niet om. Uiteindelijk gaat het iedere ondernemer om extra bezoekers, meer omzet en een hogere winst. En kan een tekstschrijver daar voor zorgen? Je leest deze column; dat zegt toch eigenlijk alles?

Zinnig of onzinnig? Gebruik Twitter, LinkedIn of Facebook en vertel het je omgeving. Mijn dank is groot!

2 gedachten over “Vindbaar zonder seo?

 1. Hoi Andreas,

  Ben ik het nou met je eens of niet?

  Ik ben het 100% met je eens dat goede webteksten en social media absoluut bij kunnen dragen aan meer omzet via je website.

  Maar hoort dat niet òòk bij SEO? Ik denk dat de laatste tijd SEO meer is dan wat codes toevoegen aan je header.

  Groet,

  Victor

 2. Ha Victor,

  Tja, dat hangt dan van je definitie af van seo 😉

  Ik ging in dit stukje gemakshalve uit van het technische gedeelte van seo. Waar het volgens mij op neerkomt: de basis is en blijft het hebben van een goede boodschap. De rest (sociale media, seo, linkbuilding) zijn hulpmiddelen om die boodschap effectief te verspreiden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *