Mijn lessen na 9 jaar ondernemen

Andreas Bouman
Andreas Bouman

In de zomer van 2008 ben ik begonnen als freelancer. In die 8,5 jaar heb ik veel geleerd. Een vriend gaf mij het advies om in het begin alles aan te pakken. Dankbaar zijn voor iedere eurocent. Want die eerste opdrachtgevers geven je geld om je droom waar te maken: werken in vrijheid. Dat was zwaar en stressvol, zeker omdat ik de eerste jaar soms maar amper rond kon komen. Bikkelen. Afzien. Na 3 jaar ploeteren kwam het omslagpunt en verdiende ik weer evenveel als in loondienst. (meer…)

Lees meer

Weten wie je website bezoekt?

SalesFeed

Wie bezoekt mijn website? Dat heb ik altijd willen weten en dat vertelt Analytics mij niet. SalesFeed wel. SalesFeed identificeert welke bedrijven mijn site bezoeken en maakt zo de onzichtbare bezoeker zichtbaar.

(meer…)

Lees meer

Zo start je een Echte discussie op LinkedIn!

Als je op LinkedIn een discussie start, dan wil je een echte discussie. Geen eenrichtingsverkeer, maar communicatie tussen meerdere mensen. Positieve reacties, opbouwende kritiek, maar bovenal: leven in de brouwerij! Je wilt antwoord op je vraag, meer kennis, meer websiteverkeer en jezelf profileren als expert. Een populaire discussie zorgt daarvoor, een discussie waar niemand op reageert,  is zonde van je tijdsinvestering.

Hoe activeer je mensen om deel te nemen aan je LinkedIn-discussie?

Met onderstaande 7 tips moet het lukken! (meer…)

Lees meer

Moeten tekstschrijvers een eigen schrijfstijl hebben?

Tekstschrijvers ontwikkelen een eigen schrijfstijl. Ik ook. Zo wissel ik regelmatig lange zinnen af met een korte zin. En wist je dat ik vaak halverwege een alinea een vraag stel? Dat werkt. Mensen zijn benieuwd naar het antwoord en lezen na een vraag vlug door. Nog een goede tip: de dubbele punt. Je kondigt iets belangrijks aan en dat geeft aan dat de tekst die volgt na de dubbele punt van belang is. Natuurlijk gebruik ik ook regelmatig een opsomming.

(meer…)

Lees meer