Herfstdepressie

Herfstdepressie: eenvoudig te verhelpen!

Herfstdepressie, eenvoudig te verhelpen!

Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van herfstdepressies. Medio augustus komen de eerste verschijnselen. Gevoelens van melancholie, bij het vallen van de avond. In september wordt het erger. Steeds vaker besef ik dat de dagen alleen maar korter en kouder worden. Als er al een keer een lekkere dag tussenzit, stemt dat alleen maar somberder: ‘dit zal dan wel de allerlaatste mooie dag tot aan mei zijn.’ Na jaren zinloos somberen, heb ik nu de oplossing voor mijn probleem gevonden!

Wat is het? Heb ik het?

Herfstdepressie en winterdepressie zijn veelvoorkomende problemen. Naar schatting 10% van de Nederlanders heeft er last van. Het gebrek aan zonlicht, zorgt voor de negatieve gevoelens. Het vermogen van de mens om vooruit te denken, versterkt de zwaarte van de herfstdepressie. Wij mensen ervaren niet alleen een gebrek aan daglicht, we beseffen dat de nabije toekomst alleen maar donkerder weer brengt. Er zijn diverse manieren om uit te vinden of je een echte herfstdepressie hebt. Ik heb zelf een theorietje bedacht, hoe je kunt uitvinden of je zelf slachtoffer bent. Simpel en snel.

Beantwoord de volgende vraag:

  • Voelt u zich in de maanden augustus tot en met oktober op een mooie dag somber, omdat u weet dat er nog maar weinig mooie dagen zullen volgen?

Indien u de vraag met ja heeft beantwoord lijdt u aan een herfstdepressie. Indien u zich somber voelt tijdens slecht weer, hoeft u zich geen enkele zorgen te maken. Dat is volstrekt normaal. Het goede nieuws is dat ik een oplossing heb gevonden voor de herfstdepressie. Minder goed nieuws is, dat de oplossing misschien niet voor iedereen is weggelegd. Voordat ik de oplossing gratis en voor niks verklap, moet ik er wel bij zeggen dat ik voorheen een zwaar geval was. Van medio juli tot maart was ik bezig met de donkere dagen. Moe, lusteloos, depressief en dat gedurende een halfjaar!

De oplossing

En dan nu de oplossing, rapapapa, rapapapa: ‘Iedere dag een uur naar buiten!’ Als het licht is uiteraard. Fietsen, sporten, wandelen, boodschappen doen, het maakt niet uit. Daglicht opsnuiven, door bladeren en plassen stappen, maar wel minimaal een uur lang per dag. Is dat nu alles? De clou van de hele column? Ja, sorry hoor, maar het werkt. En als je geen last hebt van herfstdepressie, lees je er toch ook geen column over?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *