Goede webtekst

Liegen: het geheim van een goede webtekst!

 

Het geheim van een goede webtekst? In één woord: seks. Ranzige seks, lieve seks, hete seks, harde seks, wilde seks, zolang het maar gaat over SEKS. Seksverhalen scoren. Werk je niet in de seksindustrie? Tja, dan moet je als ondernemer een plan-B verzinnen. Zakelijk bloggen wordt al gauw saai als je tekstschrijver, verzekeringsagent of gebakkenluchtverkoper bent. Kan dat niet anders? Broodschrijvers adviseren dikwijls de column te verpakken in een top-zoveellijstje. Bijvoorbeeld: ´7 onmisbare Twittertips´. Of: ´De 10 meest dikmakende kerstmenu´s ooit´. Ik geef toe: zelf klik ik ook wel eens op dit soort flutartikelen. Zoals flutartikelen eigen is, de inhoud valt meestal vies tegen.

Wil je dat de lezers van je blog aandoen?

Een ander veelgehoord advies voor bloggende ondernemers: wees authentiek. Een dooddoener. Authenticiteit wordt namelijk schromelijk overschat. Laatst zag ik de reclamekreet voor een kledingmerk: ´Be Yourself, There are already enough other people.´ Om mezelf te zijn, moet ik mij identiek kleden als 99% van mijn landgenoten? Merkwaardig. Lekker jezelf zijn: ga toch weg. Niemand zit te wachten op een slijmverhaal over mijn authentieke zelf verzonnen zelf. Niemand wil horen hoe ik ´In mijn eigen kracht sta en daardoor lekkerder in mijn vel zit.´ Doe normaal. Wees eens iemand anders: dat is veel spannender!

Een goede webtekst moet allesbehalve authentiek zijn. Liegen vereist creativiteit, fantasie en lef. Geen domme lijstjes meer. Geen onzinteksten over hoe jij als ondernemer in het leven staat, maar een verhaal dat staat van A tot Z. Lieg de waarheid en verklap zo tussen de regels door waar jij en je onderneming voor staan. Misschien, heel misschien, levert dat een goede column op. Lukt het niet? Gebrek aan inspiratie? Dat is helemaal niet erg. Huur een webtekstschrijver in. Dat is misschien niet zo authentiek, maar het levert wel originele, boeiende en creatieve content op voor je website.

En ja, dat kan best zonder het ook maar één keer over SEKS te hebben. Als het echt moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *