Wat is het waard

Tekst voor een prikkie? Ja: graag!

 

SEO-specialist René Greve wees mij op een site waar je voor een prikkie een tekstschrijver kan huren. Ik was sceptisch. En als tekstschrijver natuurlijk ook een beetje in mijn beroepseer aangetast. ‘Een paar euro voor een tekst van 300 woorden, dat kan nooit wat zijn’. Dacht ik. Ik zag het resultaat en ik beken: het was wel wat. Sterker nog: de tekst was grammaticaal correct, onderhoudend en overtrof mijn verwachtingen.

Een tekst voor een habbekrats?

De goedkope tekst zette mij aan het denken: blijkbaar kun je anno nu voor een habbekrats een tekst bestellen. En waarom ook niet? De tekst was geschreven door een student journalistiek. Voor 5€! Dat was in mijn tijd anders. Als student sorteerde ik post, liep met rolkarren te sjouwen of werkte ik in de catering. Het was afzien en verdiende slecht. Als het 10 a 15 jaar terug mogelijk was geweest, had ik ook liever vanuit mijn luie stoel tekstjes geschreven!

Postbode

Huismoeders en hobbyisten!

Ik denk dat tekstschrijvers niet moeten zeuren over lage prijzen van huismoeders, studenten en andere halve hobbyisten. Of we het leuk vinden of niet: we leven in een moderne geldeconomie. Iedereen mag zich tekstschrijver noemen. Iedereen mag een ander inhuren. Je moet als tekstprofessional dus aanpassen of wegwezen. Het moge duidelijk zijn: ik pas me liever aan. In tijden van economische neergang is het zaak nog zorgvuldiger uit te leggen wat je tekst oplevert. Of laten zien, dat werkt nog beter.

 

Zelden over kosten bakkeleien?

Door aanschouwelijk te maken wat je realiseert, zul je potentiële opdrachtgevers overtuigen. Wat zijn die mooie woorden van je nu werkelijk waard? Maak je meerwaarde concreet, dan zul je zien dat je met opdrachtgevers meer over opbrengsten, dan over kosten spreekt. En die student? Die kun je altijd achter de hand houden. Bijvoorbeeld als je een megavracht unieke artikelen over één bepaald onderwerp nodig hebt voor contentmarketing. Dan kun jij je richten op de boeiende stukken. De artikelen waar ervaring, aandacht en vakmanschap voor vereist is.

Prima deal, toch?

12 gedachten over “Tekst voor een prikkie? Ja: graag!

 1. Ik krijg de indruk dat dit artikel bedoeld is als SEO tekst voor Rene Greven. Ik kan anders geen reden bedenken waarom er een heel artikel wordt geschreven over goedkope tekstschrijvers, zonder een linkje te plaatsen. Maar goed gedaan, je wordt gevonden/

 2. Beste,

  Wij zijn een startende franchise bemiddelingsbureau en willen graag een eigen website. Daarbij moet het bestaande website van het moederbedrijf gemoderniseerd worden qua tekst en lay-out en losstaand van elkasr zijn. Mijn vraag is, passen jullie ook teksten aan zodat het aantrekkelijk is/wordt voor bezoekers. Ik kom graag in contact met bovengenoemde webteksten schrijver/webdesigner zodat ik nader informatie kan krijgen over wat het aanbod en wat het gaat kosten ongeveer.

  In afwachting op een reactie, verblijf ik!

  Met vriendelijke groet,

  Team Quick Zorgprofessionals

 3. Er is veel aanbod te vinden van tekschrijvers. Vind het lastig om te bepalen waar nu kwaliteit bied en wat niet. Zijn er standaard prijzen of andere zaken waar je extra goed op moet letten? Wat kost het als ik een tekst van ongeveer 400 woorden zoek voor bijvoorbeeld de website Gaveschilderijen.nl Alvast bedankt voor de reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *