Ontspannen

Minder doen = meer verdienen!

Als freelancer is het hollen of stilstaan. De meeste zelfstandigen die ik ken kunnen prima hollen. Sociale media, e-mail, administratie, de belastingaangifte en dan moet er ook nog geld verdiend worden. Maar kunnen wij ook goed stilstaan? Ik kan dat van nature niet goed. Beter gezegd: als zzp’er ben ik een verleerd hoe het moet. Dat is jammer, want juist op rustmomenten krijg ik energie, inspiratie en motivatie. Ik denk scherper en kan beter focussen op hoofdzaken. Om die reden dwing ik mij om op gezette tijden niets te doen. 

Stress

Druk voelen, maar weinig doen?

Het gevaar van altijd maar doorgaan is dat je veel tijd kwijt bent met randzaken en je niet focust op de hoofdzaken. Je voelt je druk, maar doet weinig. Ik denk dat veel mensen dit gevoel herkennen. Jij ook? Ik ben niet de enige die ontspanning belangrijk vindt. Ontspannen is geen luxe, maar noodzaak, kijk maar naar succesvolle ondernemers als Richard Branson. Echt ontspannen betekent offline gaan en dingen doen waar je energie van krijgt. Sport is mijn favoriete ontspanning, maar dat kan voor jou natuurlijk een andere activiteit zijn.

Kortom: als je meer wilt verdienen, moet je minder doen. Als je dan weer uitgerust aan de slag gaat, dan is het zaak je kostbare tijd zo effectief mogelijk te gebruiken.

blogtipsAls toetje 5 tips:
• Stel doelen.
Zo maak je succes meetbaar.
• Structureer.
Start de dag met de lastigste taak.
• Organiseer.
Werk wanneer je productief bent .
• Delegeer.
Zoveel mogelijk.
• Ontspan!

Nu breng ik tip 5 in de praktijk.

Suggesties, aanmerkingen en aanvullingen lees ik morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *